disclaimer privacyverklaring algemene voorwaarden


Cases

 

Ontbrekende synergie in een directieteam


In een directieteam lopen na een fusie alle beslissingen volgens de lijnen van  de bloedgroepen. De zo gewenste synergie komt niet tot stand. De omgeving maakt zich zorgen, het team zelf is niet in staat deze cultuur om te buigen.

Door de interventie van BdBvanMaanen krijgt men zicht op de patronen en taal om het probleem te duiden. Vanaf dat moment is het mogelijk zichzelf te relativeren en kan men lachen om wat voorheen zoveel spanning opriep.Onduidelijkheid over aansturing binnen groot programma


In een  groot programma is de aansturing onduidelijk. Er zijn drie opdracht gevende partijen die elkaar in een verstikkende wurggreep houden, waardoor er geen beslissingen genomen kunnen worden. In het programmatteam en de deelprojecten slaat de frustratie en de lethargie toe.

De interventie van BdBvanMaanen maakt bij de opdrachtgevers duidelijk wat hun optreden veroorzaakt. Uiteindelijk nemen zij hun verantwoordelijkheid en hakken knopen door; het schip vaart weer. BdBvanMaanen helpt het programmateam en de deelprojecten om zich met nieuw elan te organiseren.