disclaimer privacyverklaring algemene voorwaarden


Project- en programmateam performance

 

“Teambuilding doe je door vooral met de inhoud bezig te zijn”.


Projecten en programma’s zijn als kleine zelfstandige bedrijven, die werken van opdracht tot oplevering en nazorg. Deze bedrijven zijn sterk afhankelijk van een goed functionerend kernteam. Team performance is het resultaat van de inspanning die het team investeert in de samenwerking.

Wanneer zijn teams succesvol?

Als een team veel doet aan verwachtingenmanagement, nieuwsgierig is naar de talenten die iedereen inbrengt, zich vragen stelt over de onderlinge dynamiek die dat met zich meebrengt en afspraken maakt hoe ze het beste met elkaar om kunnen gaan is de kans op succes groot. Wanneer ze dat ook nog vertalen naar gedeelde waarden waar ze als kernteam gezamenlijk op sturen, ontstaat er een lerend project of programma met een eigen gezicht en een herkenbare manier van opereren. Dit zijn de soort bedrijven waar mensen graag voor werken.

Effectieve formats voor optimale teamprestaties

Gulian van Maanen ontwikkelde bewezen effectieve formats om teams een dergelijke start met een project of programma te laten maken. Kenmerkend voor de aanpak is dat teams met de inhoud aan de gang gaan, gemixt met thema’s rond de onderlinge samenwerking. Inhoud en proces lopen gelijk op. Op deze manier werkt BdBvanMaanen preventief aan de voorkant van projecten en programma’s en zorgt dat de samenwerking in het team een keyfactor is in een succesvol eindresultaat.

Een aansprekend voorbeeld van projectteam performance

Een goed voorbeeld van de effectiviteit van dit format is het project 'Brabantse kanalen' van Rijkswaterstaat, dat uitgebreid is beschreven in het boek 'Mens en Resultaat'.

Meer weten over teambuilding met BdBvanMaanen? Neemt u dan contact met ons op door ons te bellen (033) 455 60 30 of het contactformulier in te vullen.